ČSOS Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
Nepřihlášen | pomoc
Login:
Heslo:

Mistrovství ČR ve sprintu

Datum: 6. 9. 2020
Centrum: Hradec Králové - náměstí Václava Havla
Pořadatel: PHK
Stránky závodu: https://mcr2020.ok99.cz/
Stránka v ORISu: odkaz
Kreslení postupů: ---
Další informace: Trať: Sprint
Mapa: Hradec Králové - lávka, 1:4000, e = 2m, ISSprOM 2019, léto 2020

Hodnocení závodu už bylo uzavřeno.

 
Celková vážená známka: 1.79
Závod hodnotilo: 4 lidí

ATERÉN (váha 0,10)
Průměrná známka:1.50
Poznámky:
=>rozmanitý  (1 - Cahel M., LCE)
=>Rozmanitý, orientačně zajímavý, vhodně doladěný překážkami, adekvátní MČR. Někteří jedinci těžili ze znalosti prostoru, ale to měl zajistit HR kontaktováním dotyčných (domácích, studujících) a nabídnout jim start ms mimo časy ostatních závodníků v rámci fair play.  (1 - Valeš J., LPM)
=>---  (2 - Fiala J., ZBM)
=>Kvalitní na sprint, pestrý s technicky náročnými pasážemi. Kvituji snahu zařadit nové prvky oproti předchozím závodům v tomto terénu. Diskutabilní je znalost terénu částí startovního pole, ale to pořadatel neovlivní.  (2 - Wolf D., TUR)

BDODRŽENÍ DOKUMENTŮ A PRAVIDEL (váha 0,15)
Průměrná známka:2.50
Poznámky:
=>Nedodržení Pravidel - posledních 20m cílového doběhu nebylo v přímém směru.  (3 - Fiala J., ZBM)
=>---  (2 - Wolf D., TUR)

CHODNOCENÍ STAVBY TRATÍ, MAPY, SHROMAŽDIŠTĚ A ORGANIZACE ZÁVODU
Stavba tratí: (váha 0,15)
Průměrná známka:1.00
Poznámky:
=>Podle mě nebylo jednoduché postavit překvapující tratě v prostoru, kde se relativně nedávno běželo (rozbory byly navíc zveřejněny), ale povedlo se.  (1 - Cahel M., LCE)
=>Komplexní prověření závodníků, dobré využití prostoru, zajímavé volby, pasáže na zpomalení a precizní dočtení mapy vs pasáže v plné rychlosti, citlivé využití a znázornění umělých překážek, ořezání koleček, využití nového parčíku, snaha udělat závod jiný než předchozí závody v prostoru, pěkný doběh. Za mě perfektní trať. Díky.  (1 - Valeš J., LPM)
=>Tratě možná až příliš komplikované a technické, nicméně v tomto bodě nemá vliv na známku. Nepochopitelný cílový doběh, z mého pohledu až neférový, kdy pomalejší závodník měl značný vliv na cílový čas rychlejšího závodníka.  (2 - Fiala J., ZBM)
=>Velmi pěkné tratě, střídání tempa a technicky náročných pasáží s rychlými přeběhy. Možná až moc zašité některé kontroly, kde se muselo jít do zastavení, aby se k nim dalo domapovat, ale takových bylo na trati jen pár. Oceňuji snahu o velmi férový sprint, důsledné vyznačení nepřekonatelných překážek a rizikových míst a jejich hlídání. A také snahu postavit závod založený z velké míry na jiných aspektech než předešlé tratě v tomto prostoru.  (1 - Wolf D., TUR)

Mapa: (váha 0,20)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Mapa (Hodnotitelé): (váha 0,00)
Průměrná známka:2.00
Poznámky:
=>neběžel jsem  (0 - Cahel M., LCE)
=>ok, jen bych vynechal značku pro heavy traffic, rozhodně tam nebyl silný provoz, který by nějak ovlivnil průběžnost daných ulic (byl tam v podstatě nulový pohyb aut/chodců, takže matoucí či zbytečná informace v mapě navíc). Schovejme do Benátek a podobných lokalit, kde to má nějaký smysl v rozhodování a nechme si lépe čitelné mapy bez zbytečných rušivých prvků navíc :)  (2 - Valeš J., LPM)
=>Nevhodné použití mapové značky "schody" (nedodržení minimálního počtu 3 tenkých čar) znepřehledňovalo čitelnost mapy v kritické oblasti teras.  (3 - Fiala J., ZBM)
=>---  (2 - Wolf D., TUR)

Shromaždiště: (váha 0,10)
Průměrná známka:2.00
Poznámky:
=>v pořádku  (2 - Cahel M., LCE)
=>---  (2 - Valeš J., LPM)
=>S ohledem na aktuální situaci zcela bez připomínek, umožňovalo social distancing, dostatek TOIek, k dispozici desinfekce atd. Pochvala  (1 - Fiala J., ZBM)
=>Pěkné. Žádný extra servis ale nenabídlo. Řešil bych ale asi jinak doběh od poslední kontroly do cíle. Byl velmi úzký, prakticky se tam v zatáčce nedalo předbíhat a bohužel to mělo možná vliv i na výsledky.  (2 - Wolf D., TUR)

Organizace závodu: (váha 0,10)
Průměrná známka:2.00
Poznámky:
=>Moc pěkné závody, jen snad drobná poznámka k doběhu - obíhání fontány sice zajistilo atraktivitu a závodníky jsme viděli o něco déle, ale nedalo se tam předběhnout - několikrát jsem viděl, že pomalejší závodnice tam brzdila rychlejšího závodníka.  (1 - Cahel M., LCE)
=>---  (2 - Valeš J., LPM)
=>Vše OK, až na umístění cíle.  (2 - Fiala J., ZBM)
=>Bez zásadních připomínek. Poděkování pořadateli za přípravu v krátkém čase.  (2 - Wolf D., TUR)

DHODNOCENÍ Z ŘAD ORIENŤÁCKÉHO LIDU
V lese: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>---  (0 - Valeš J., LPM)

Mimo les: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>---  (0 - Valeš J., LPM)

Diskuze k závodu je pro přihlášené hodnotitele.

nahoru
Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
azitka@seznam.cz