ČSOS Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
Nepřihlášen | pomoc
Login:
Heslo:

Mistrovství ČR na klasické trati

Datum: 19. 9. 2020
Centrum: Bystřice nad Pernštejnem
Pořadatel: ZBM
Stránky závodu: https://klasika2020.zabiny.club/
Stránka v ORISu: odkaz
Kreslení postupů: odkaz
Další informace: Trať: Klasická trať
Mapa: Zubštejn 1:15000

Hodnocení závodu už bylo uzavřeno.

 
Celková vážená známka: 2.00
Závod hodnotilo: 2 lidí

ATERÉN (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>neběžel jsem, ale z ohlasů v cíli i pohledu na mapu to nebyl zrovna zážitkový terén... nicméně pro klasiku dost vhodný  (2 - Cahel M., LCE)
=>Na klasiku poměrně vhodný terén, morfologicky zajímavý, byť limitovaný velkým množstvím luk a nově vykácených ploch. Šly tam ale vymyslet zajímavé volby postupů a pěkné tratě pro úroveň MČR.  (2 - Wolf D., TUR)

BDODRŽENÍ DOKUMENTŮ A PRAVIDEL (váha 0,15)
Průměrná známka:2.00
Poznámky:
=>---  (2 - Wolf D., TUR)

CHODNOCENÍ STAVBY TRATÍ, MAPY, SHROMAŽDIŠTĚ A ORGANIZACE ZÁVODU
Stavba tratí: (váha 0,15)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>H21 mi připadala zajímavá s množstvím voleb, některé z kratších tratí měly zásadních voleb méně, takže to byl víc souboj se zarostlým terénem, ale i takový závod je občas potřeba. Možná lezeckou vložku na předposlední kontrole bych si odpustil (dle některých závodníků už trochu nebezpečná pasáž).  (2 - Cahel M., LCE)
=>Má trať H21 byla poměrně povedená. Nabídla několik voleb, které dokázaly rozdělit startovní pole, byť byly poměrně vyrovnané, nejdelší postup nakonec rozhodoval. Bohužel ostatní tratě už tolik zajímavé nebyly a bylo tam dost vaty nebo loukových přeběhů v poměru k délce. Možná by pomohlo zvolit jiný start podle kratších tratí.  (2 - Wolf D., TUR)

Mapa: (váha 0,20)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Mapa (Hodnotitelé): (váha 0,00)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>neběžel jsem... moc se mi nelíbil tisk  (0 - Cahel M., LCE)
=>S mapou jsem trochu bojoval. Byla slabší bohužel v místech několika kontrol, třeba pánská k. 2. Ale hlavní problém jsem měl s reflektováním průběžnosti, což mnohde bylo klíčové pro volbu postupu a je špatně, když závodník zvolí postup podle mapy a v reálu ztratí něčím, co z mapy nevyčetl. Zejména to byly paseky pokryté větvemi, padlými stromy, kde se skoro nedalo ani jít - určitě si zasloužily alespoň šrafy. Stejně tak místy zarostlý bílý les. Pak cesty, které místy byly hodně zarostlé a strašně pomalé (hlavně pro brzy startující) a ve skutečnosti byly kresléné jako široké cesty. Měla by se myslím reflektovat nejen šíře, ale i průběžnost. A pak také kamenná pole. Na k. 11 jsem zvolil postup traverzem, kde se skoro nedalo kvůli suťoviskům běžet, ale v mapě nebyly.  (3 - Wolf D., TUR)

Shromaždiště: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>v pořádku  (2 - Cahel M., LCE)
=>Pěkné. Nabídlo vše potřebné, byť samozřejmě měl závod atmosféru spíš oblastního žebříčku než MČR. Ale za to pořadatel nemůže. Jen mi přišlo škoda, že cíl byl vysunutý mimo dění. Závodníci se zdržovali převážně v centru kempu, kde bylo i vyhlášení. Cíl měl být podle mě situován spíše tam.  (2 - Wolf D., TUR)

Organizace závodu: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>nezaznamenal jsem žádný problém, z pohledu diváka pěkné závody  (2 - Cahel M., LCE)
=>Ve srovnání s předchozími ročníky velmi úsporná organizace, ale to souvisí s formátem MČR a klapala celkově myslím dobře, byť se pár viditelných nedostatků našlo. Bohužel některým závodníkům chyběla voda na občerstvovačkách a obsluha viditelně selhala. Někteří museli dopíjet zbytky v kelímcích po jiných, což je zvlášť v této době nepřípustné. To by se na MČR stávat opravdu nemělo! (Mimochodem na závodech MČR si myslím, že by se měl podávat i ionťák.) Pak jsem úplně nepochopil karanténu, která začínala kousek za centrem a pak se šlo dále pěšky po příjezdové silnici. Warm-up mapka nebyla moc použitelná na rozcvičení a byla ještě před karanténou. Taky šlo určitě řešit celé koncepčně lépe. Nabídnout mapku přímo v karanténě, klidně tu louku + kousek lesa.  (2 - Wolf D., TUR)

DHODNOCENÍ Z ŘAD ORIENŤÁCKÉHO LIDU
V lese: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Mimo les: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Diskuze k závodu je pro přihlášené hodnotitele.

nahoru
Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
azitka@seznam.cz