ČSOS Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
Nepřihlášen | pomoc
Login:
Heslo:

Veteraniáda ČR na klasické trati

Datum: 19. 9. 2020
Centrum: Bystřice nad Pernštejnem
Pořadatel: ZBM
Stránky závodu: https://klasika2020.zabiny.club/
Stránka v ORISu: odkaz
Kreslení postupů: odkaz
Další informace: Trať: Klasická trať
Mapa: Zubštejn 1:10000

Hodnocení závodu už bylo uzavřeno.

 
Celková vážená známka: ---
Závod hodnotilo: 2 lidí

ATERÉN (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>Pro veteraniádu to rozhodně nebyl vhodný terén jak kvůli příliš velkým převýšením, tak i kvůli nebezpečným partiím.  (3 - Koč Z., MKP)
=>Z připravené mapy pro MČR a VČR byla vybrána ta horší část, především pro nejstarší kategorie.  (3 - Škoda P., VLI)

BDODRŽENÍ DOKUMENTŮ A PRAVIDEL (váha 0,15)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

CHODNOCENÍ STAVBY TRATÍ, MAPY, SHROMAŽDIŠTĚ A ORGANIZACE ZÁVODU
Stavba tratí: (váha 0,15)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>Po absolvování své trati (H70) jsem si zahrával s myšlenkou hodnotit za 1. Ne že by se mi tak moc líbila, ale přece jen tam byla možnost určitých voleb. Když jsem pak ale viděl jiné trati, kde byly postupy naprosto jednoznačné (např. K1-K2 nebo K4-K5 na trati D60), a ve výsledkách pak časy na trati H80 způsobené naprosto nepřiměřeným převýšením a pro tento věk nebezpečnými partiemi (a to Havlík a Láznička patří ke světové špičce v této věkové kategorii), tak jsem tu jedničku rychle zavrhnul. Za 2 nechávám jen proto, že stavitel byl v tomto pro veterány nevhodném terénu postaven před skutečně těžký úkol (a taky abych ocenil ochotu pořadatele veteraniádu letos udělat).  (2 - Koč Z., MKP)
=>Nevhodná stavba trati pro nejstarší kategorie. Běh po lesní silnici nebo loukách cca 1-1,5 km bez orientačních náročností. Ukázka jak se nemají stavět veteránské kategorie. První kilometr s převýšením téměř 150, dále 2-4 kontroly v čistém lese a následná cesta téměř až do cíle (přerušená krátkými úseky mimo cestu). Na postupu na sběrnou kontrolu po asfaltu musela řada závodníků kličkovat mezi přicházejícími závodníky z parkoviště do centra. Jinými slovy pro většinu kategorií pětistovka jako na dráze prakticky bez mapy, protože kdo měl kontrolu 54 tak znal celý postup.  (4 - Škoda P., VLI)

Mapa: (váha 0,20)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Mapa (Hodnotitelé): (váha 0,00)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>Standard, pro veterány měl být kamenitý svah před předposlední kontrolou vyznečen jako nebezpečný/neprůchodný či zakázaný, nebo aspoň nevést trati nejstarších kategorií tak, aby tudy vedl postup.  (2 - Koč Z., MKP)
=>Mohu hodnotit jen severní část, kde jsem běhal. I v čistém lese jsem nacházel orientační body, které v mapě nebyly: plošinky, prohlubně, světliny (větší), průsek apod.  (3 - Škoda P., VLI)

Shromaždiště: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>Výborně využitý kemp.  (1 - Koč Z., MKP)
=>Výborné, splňovalo vše co je potřeba.  (1 - Škoda P., VLI)

Organizace závodu: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
=>Když už byly trati nejstarších kategorií (H80 a D75) fyzicky tak náročné, tak by bylo vhodné závodníky (jednalo se jen o osm lidí) dovézt na start autem tak, jak je to obvyklé například na WMOC. Značení z poslední kontroly bylo nedostatečné - někteří závodníci na fáborkách bloudili.  (2 - Koč Z., MKP)
=>V lese 5 dní před závodem vyrostly 2 velké oplocenky, které pro mnoho tratí (možná i při MČR) ovlivňovaly volbu postupů. ZBM je dost velký klub, aby byl schopen domalovat tyto oplocenky do již vytištěných závodních map.
Blízkost parkoviště super.  (3 - Škoda P., VLI)

DHODNOCENÍ Z ŘAD ORIENŤÁCKÉHO LIDU
V lese: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Mimo les: (váha 0,10)
Průměrná známka:---
Poznámky:
--- nejsou žádné poznámky ---

Diskuze k závodu je pro přihlášené hodnotitele.

nahoru
Hodnocení kvality závodů soutěží sekce OB
azitka@seznam.cz